RSS
Container Icon

payung berniaga di kebas org!!!!!!

     

     hmmm.. x tau ngan manusia skrg ni... asyik nk kebas ja harta org... al kisahnya.... cewah... hahhaha.... aku ngan member2 tmpt kja aku ni nak cuba bniaga ms 1 st ramadan.. hmmm... km pon pnjm la payung bniaga, meja n kerusi kat spupu kawan kita org... dia dgn ikhlas bg tanpa minta duit sewa @ pa2 ja la kat km.. siap bg kunci lg kat spupu dia(salah sorg kwn km)...so, km 4 org pon share la duit sorg 30rgt utk bli bahan2 yg nak di jual n nak di guna.. pada hari ke 2 posa, km pon start la mniaga kat usm.. mmg kacau bilau gak la ms nak start bab msg2 x penah mniaga...heheh.. kita org cuma start ngan air soya (gula itam,perisa pandan n rose ja) , mee n bihun goreng & karipap.. km jual smua 1 rggt n karipap 60sen je.. mmg mletihkan bba msg2 baru blik kja.. ye la, kja hakiki start kul 7 pagi - 3 petang.. penat gak la..tp 2 x memutuskan smgat km.. gerai km plak x la ramai yg mai... tp x pa la, km sabo jew.. last dah pkul 6 ptg, makanan n minuman kami still x hbs lagi... km trus bg sedekah kat sapa2 yg mai bli kat km time 2.. buy 1 free 2... hhehhe....kita pendekkan cita, dh bis smua km pon kira la untung km.. cuma untung 16rggt saja.. mgkin di sbbkan kwsn 2 ramai plajar yg dah cuti sem.. pniaga lain pon x laku jugak...xpa la, alhmdllah.. ada gak org dtg bli..
         keesokan hari km ingat nak ubah tmpat.. km fokus pd kja hakiki lu.. tp smua tmpat dh ada apa yg km jual.. so, km amik kptsan bniaga pas 15 hari posa... pyung n mja still km kunci kat usm.. bleh di katakan stiap 2 hari skali aku pasti lalu dpan usm nak pastikan pyg n mja ada kat situ.. alhmdllah ada.. entah mcm mn, km nk start mniaga blik, mlm 2 aku lalu g tgok... ya allah, payung dah hilang... aku pon pelik, ya la km dh ikat ngan rantai...hmmmm...km g tya guard usm,dia kata kwsan ni x da pnagih dadh.. kalo x da cmna bleh hlg.. xpa la, aku anggap ni smua dugaan... lusa plak km cadang nak buka blik... mlm 2 plak kwn aku tpon, meja plak lepa kebas...aduhhhh..... tension sgt2.. bygkan lah km dh x untung,modal plak kuaq.. siap pas ni mmg kena byq blik la kat spupu kwn kita org... smlm g tya, pyung 90rgt n mja pon dah dkat 50rgt.. dugaan2...
              moral dr apa yg aku share ni adalah....... jgn lah kita kebas brg org bab kita sndri pon x tau dia 2 org senang @ x...jgn kita pikir diri sndri ja.. ok la, nanti jumpa di post yg lain....... bye... slmat hari raya n maaf zahir dan batin......

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

4 comments:

along_eira said...

sabar2..dugaan bln pose tu..

Anonymous said...

whoah this weblog is magnificent i really like studying your posts.
Stay up the great work! You already know, a lot
of people are hunting around for this information, you can help them greatly.


Feel free to surf to my web page :: Natural Green Coffees (www.oppiweb.com)

Anonymous said...

Setup initial edition on blog with a few compelling beginning articles to be
sent out in first edition setup PHP List Server landing pages and
templates, and import a bunch of emails Now lets see.
Owners and Entrepreneurs have enjoyed the abundance of server technology options available to
assist them in reaching their business goals, communication requirements and safeguard of critical data.
Opera Mobile is probably the best mobile web browser and it is available on multiple platforms.



my webpage ... email extractors

Anonymous said...

Many organisations are looking forward towards the apps ideas and have in house developers for iphone apps development.
It can be easily concluded that such iPhone games designed on the basis of
teaching vocabulary techniques are extremely helpful for
development of children. In the advance mobile application development market, mobile operating system of any advance
phone plays a significant role.

my website ... homepage

Post a Comment

annamariana1989@yahoo.com

MY POPULAR POST