RSS
Container Icon

CARA SIMPAN GAM GAJAH DENGAN BETUL

Assalamualaikum Semua...
Ok, entri kali ini Anna nak bagi satu petua pada 
semua yang membaca  post ni..
Ok, mesti tertanya-tanya kan kenapa ada gambar Super Glue kat bawah ni?
Ni bukan nak jual atau nak buat perhiasan k..



Ok, Anna pendekkan ayat Anna.. hehehee
Korang mesti slalu guna benda ni kan...
AISH, BRAPA KALI NAK TANYA DAA..
Abaikan..
Ok, selepas korang guna mesti korang simpan merata kan?
Dan bila2 nak pakai bila ambil tengok2 dah kering..
Kena beli baru..Sedangkan yang korang guna sebelum 2 cuma sedikit..
Ok, disini ada  petua yang Anna selalu amalkan..
Selepas guna tutup balik macam biasa dan simpankan didalam peti sejuk..
Tapi jangan letak tempat beku ok...
Letakkan di tempat biasa dan pastikan keadaan selamat..
Jangan campur dengan bahan2 makanan pula ok.. 
Carilah 1 sudut yang sesuai dan kalau boleh beritahu pada semua keluarga..
Bukan apa, kang ada yang pikir korang nyanyuk atau apa2 je la..
So, selamat mencuba..
Ingat, gam ni boleh disimpan selepas anda membukanya sahaja..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

32 comments:

Crack said...

Ahhh...kalo buat cenggini dia tak kering dan keras macam biasa tuh la? thanks anna ^_^ good info, saya kalau gam gajah ni, one time use, pastuh buang la, yalor, dia kering, nak guna cemana lagik

ANNA MARIANA said...

Crack - ye, betul.... kalo simpan sebulan pon xpe... masih boleh digunakan lagi.. =)

P.A. said...

oo cam tu ek???nnt leh akak try simpan dlm peti sejukla si gam2 nie yer..hehe TQ anna :0

Miss Zahirah said...

petua baru ni..
sllu sgt gam2 yg ade keras x ble gna.. huhu

fyna said...

fyna pernah guna petua nih....memang bagus. ^^;

Tinta Lana said...

Salam.

Oh..lana baru tahu ni anna,huhu. Memang ia akan elok la ya? Sebab lana pun pas dah guna skali, buang gitu je,huhu.

Khairul Bariah Salleh said...

tq anna..akak mmg amalkn simpan gam gajah dlm peti ais..

Mat Jo said...

mat jo selalu kena tangan kalau guna gam nie, pahtu jenuh la nak kikis guna pisau, ahaks

Hnahdy said...

hahaha mmg pun. hana pakai sekali ja pastu esknya dah kering. beli gam lain.. mmg berguna info ni..

cweet pinky said...

hhaha ,yes ! tq tapi kalaw duk ostel yang takde peti ais , cmne lak ??? memg keras la kan ?? kt kg boleh la buat cenggini , takde care laen ek ??

s h a said...

Wahh...x penah taw pon selama ni.Nice info anna.Thanx for sharing. :)

Misz Fazie said...

patotlah mak fazie simpan gam gajah tu kat peti ais.

Cik Yaya said...

wahh petua yg baik...
pasni kne wat cmtu..n bgtau jgk kt mak ayh..
slalu jgk jadi cmtu..pkai sikit pstu letak ats meja la,dlm almri la..bila nk pkai blik da kring,xleh kua gamnyer..trus ptong..haha ;p

Chekgu Anitt said...

akak memang smpn camtu..
gam paip dan dunlop pn leh gak..

E'in said...

ein pun simpan kat peti sejuk... heheh

kaishin said...

oh camtu ke..bagus petua ni :)

ANNA MARIANA said...

P.A. - selamat mencuba ye kak ^__^

ANNA MARIANA said...

Miss Zahirah - ha, jangan lupa cuba tau... =)

ANNA MARIANA said...

fyna - boleh jimat ^__^

ANNA MARIANA said...

Tinta Lana - ha, lepas ni boleh cuba... lihat apa yang akan terjadi ... =)

ANNA MARIANA said...

Khairul Bariah Salleh - welcome akak ^___^

ANNA MARIANA said...

Mat Jo - ha, tahu xpe...
nanti anna carikan petua
macam mana nak senangkan
buang bekas gam 2 ok.. =)

ANNA MARIANA said...

Hnahdy - dulu anna pon macam akak jugak.. jenuh jugak la kalo nak beli lagi... bukan apa, kekadang terdesak nak pakai... kena keluar jugak cari kat kedai..

ANNA MARIANA said...

cweet pinky - ha, kalo cam 2
nanti anna cari petua
yang lain ok.. =)

ANNA MARIANA said...

s h a - jangan lupa cuba ok... welcome dear.. =)

ANNA MARIANA said...

Misz Fazie - hehehheh, mesti
sebelum tahu benda ni
Misz Fazie rasa pelik kan?
^__^

ANNA MARIANA said...

Cik Yaya - jgn lupa cube yer dear... hihihii

ANNA MARIANA said...

Chekgu Anitt - hehehhe, nice info kak.. ^__^

ANNA MARIANA said...

E'in - bagus dear ^__^

ANNA MARIANA said...

kaishin - jangan lupa cuba ok.. ^o^

bredmart said...

hahaha bagus juga tuh caranya...

ANNA MARIANA said...

bredmart - jangan lupa cuba.. =)

Post a Comment

annamariana1989@yahoo.com

MY POPULAR POST