RSS
Container Icon

LUAHAN ANNA


Assalamualaikum Semua..
Hari ni Anna nak kongsi rasa hati Anna pada semua...
Kalo ada sesape nak beri pendapat silakanlah k...
Tadi Anna buka emel Anna...

Tetiba ada panggilan temuduga di 
Terkejut pon ada ,hepi pon ada dan sedih pon ada..
Mesti pelik kan kenapa ayat sedih terkeluar jugak..

Masuk ni dah banyak kali Anna apply jawatan yang Anna minat tapi semuanya x dapat..
SPAD pon salah satu jawatan yang Anna minat sanggat...
Tapi Anna takut nak letak harapan yang terlalu tinggi..

Anna takut Anna akan sedih..
Anna akan menangis kalo x dapat..
Yela, umur Anna sekarang pon dah 23 tahun....
Tinggal lagi 3 bulan dah 24 tahun..

Kerja tetap masih x dapat lagi..
Bukan Anna x cuba..Anna apply banyak sanggat tapi semuanya masih macam 2 je..
Mak Anna suh Anna bersabar..Dia kata mungkin x da rezeki lagi..
Anna tahu tapi Anna nak juga mewahkan makbapa Anna sebelum diaorang tiada..

Sekarang ni pon memang la Anna kerja, dapat bagi kesenangan tapi x la semuanya Anna dapat berikan walaupon makbapa Anna x pernah minta..
Tapi Anna sebagai anak mestilah nak buat yang terbaik untuk mereka..
Ana harap kamu semua dapat doakan supaya Anna lulus ok..

Terima kasih pada yang sudi membaca luahan Anna..
Anna dah x minat nak gtau sesape tentang apa yang Anna rasa..
Anna lebih suka luahkan disini je..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

18 comments:

KA! said...

Peluang pekerjaan di Malaysia hanya dtng sekali shaja, so tak baek sangat kalau ana memilih bab2 kerja, kerja xcari ana, tapi ana cari kerja (situasi sekrung ni). Lgpun ibubapa ana tak mengharapkan apa2 kemewahan dari anak dyerang just nak ana jadi anak yg solehah itu impian mereka, Mendoakan apabila mereka tiada lg disisi kita.

NUR AIN AZMAN said...

Jangan la memilih sangat dalam pekerjaan ya :)

Lissa said...

grab the chance.ana beruntung masih ade kerja.macam lisa still lagi menganggur since jun haritu /baru habis blajar,tak bnyak company nak amek fresh graduate. so, jgn memilih sgt dlm pekerjaan. ambil semua peluang yang dtg , dpt atau tak semua kerja tuhan. kita kan cume merancang, tuhan menentukan:)

btw, gud luck:)

ANNA MARIANA said...

KA! - anna x memilih tapi anna takut je... takut x dapat...

ANNA MARIANA said...

NUR AIN AZMAN - anna x memilih tapi anna takut jd cm yg lepas2... satu pon x dapat..

ANNA MARIANA said...

Lissa - doakan anna dapat ok... tq..

deqjamucuxx said...

anna , deqja ni blaja bidang kejuruteraan tapi kerja bahagian opis . nak kata kat c ni jgn memilih , kerja sekarang ni susah nak dpt, ape yang keta nak , yang tu la paling susah nak dapat :)yang penting apply je , dpt n try !

moga anna berjaya

hainom OKje said...

Dapat ke tak dapat tu lain cite Ana... yg penting pegi.... sekurang2nya kita dah mencuba..... jangan mengaku kalah sebelum berjuang...

Suburbanzero said...

pegi je interview tu. xsemua org dapat peluang tu. :)

MakCik Muda said...

hyee kak ana, pasal entry nie, sy rasa better akak pergi..mana tau kalau2 rezeki..kalau cuba pon apa salah nya..

try baca ini utk interview nnty
http://makcikdomokun.blogspot.com/2012/08/soalan-sensitif-during-interview.html

ANNA MARIANA said...

deqjamucuxx - dah apply 20 sept ni dia pgl intervw.. huhuhuhu... takut ni...

ANNA MARIANA said...

hainom OKje - ok,anna akan cuba yang sehabis baik...

ANNA MARIANA said...

Suburbanzero - mmg anna pergi tapi anna takut je...huhuhu

ANNA MARIANA said...

MakCik Muda - ok,akak g... tq 4 ur tips...akak hargai sgt ni...=)

Suburbanzero said...

jgn takut anna. percaya dan yakin pada diri sendiri. takde masalah punye. tiada siapa yang boleh menakutkan anna kecuali diri sendiri. be strong as a lion :) semoga berjaya!

ANNA MARIANA said...

Suburbanzero - tq bab bg kata semangat..anna akan jdi kuat..anna hargai sgt komen kamu ni... thnks k..

Zierwa Zainal said...

zz faham sgt.. even skrg ni pun, zz nk sgt cpt hbeh blajar n keje.. blh bagi ape shje yg parent zz nk.. =)

ANNA MARIANA said...

Zierwa Zainal - thnks bab paham anna...anna hargai sgt2 ni...

Post a Comment

annamariana1989@yahoo.com

MY POPULAR POST