RSS
Container Icon

AYAT SELEPAS KAHWIN


Sebelum Tido:
6 minggu: Selamat tido Sayaaang, mimpi indah-2 ya, mmmuach.
6 bulan: Tolong matikan lampu tu, silau aah.
6 tahun: Sana sikit lah… Tido kalau tak mengepit tak bole ker???!
More than 10 years : Tido asing2….laki tido depan tv, bini tido ngan anak2…hahaha

Pakai Toilet:
6 minggu: Tak apa, U masuk ler dulu, I tak kisaaahhhh

6 bulan: Masih lama lagi ke nih?
6 tahun: Brug! brug! brug! (suara pintu digegar), kalau nak bertapa pilah gunung ledang sana !!
!

Balas SMS:
6 minggu: Iye Sayang, jap lagi I sampai rumah. Sayang, I belikan murtabak favourite U ye Sayang..
6 bulan: Trafik jam aah
6 tahun: K..
16 tahun : …………………. (tak balas terus!!!) hehehe….

Dating process:
6 minggu: I love U, I love U, I love U.
6 bulan: Of course I love U.
6 tahun: Iyalah!! kalau I tak cintakan U, buat apa I nikah dengan U???
More Than 10 Years : Buang tebiat ker you ni? Cakap mengarut….


Pulang Kerja:
6 minggu: Sayaaang, I dah balik nih…
6 bulan : I’m BACK!!
6 tahun: Masak apa hari ini??

Hadiah (ulang tahun):
6 minggu: Sayang, I harap U suka cincin yang I beli untuk U ni
6 bulan: I beli lukisan, nampak sesuai dengan suasana ruang tengah
6 tahun: Nih duit, U beli sendirilah apa yg U nak..
More Than 10 Years : Dah tua2 pun nak beli hadiah ker? Mcm budak2 jer..

Telefon:
6 minggu: Baby, ada yang ingin berbual ngan U di telefon nih
6 bulan: Eh… Your call…
6 tahun: WOOIII TELFON BUNYI TUUUHHH…. ANGKAT AAAAAHHH!!!


Masakan:
6 minggu: Wah, tak sangka I, pandai U masak..Rasa pun sedappp…!! !
6 bulan: Kita makan apa malam ini??
6 tahun: HAH!! LAUK INI LAGI?
10 Than 10 Years : Today balik lambat, I makan kat luar ngan kengkawan…


Memaafkan:
6 minggu: Sudahlah, tak apa, dah pecah pun, nanti kita beli lagi yang lain,eh
6 bulan: Hati-hati, nanti jatuh tuh.
6 tahun: Orang dah bilang berkali-2 pon tak paham!!


Baju baru:
6 minggu: Aduh sayang, U seperti bidadari dengan pakaian itu
6 bulan: Lah… Beli baju baru lagi?
6 tahun: DAH BERAPA RIBU HABIS BELI BAJU TU???

Merancangkan Holiday:
6 minggu: Macam mana kalau kita jalan-jalan ke Amerika atau ke tempat yg U nak honey?
6 bulan: Kita ke Bukit Bintang aje ler… Senang sikit tak perlu naik flight…
6 tahun: JALAN-JALAN? ?? DUDUK RUMAH AJE TAK BOLEH KE? BUANG DUIT JE!


TV:
6 minggu: Baby, kita nak tengok cite apa malam ini?
6 bulan : Sekejap eh, citer bagus ah.
6 tahun: JANGAN TUKAR-2 BOLE TAK ..
More Than 10 Years : X der keje lain ker, 

asyik tengok tv jer!

=.=" HARAP NANTI KAHWIN TAKJADI CAMNI.. :D

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

18 comments:

Acik Riotaro said...

HEK2..
LAWAK JEW

jaakechik said...

senyum sorang2 jaa baca..... adakala mcm ayat tu terkena di btg hidung jaa sendiri..hikhik...

Nick Nashram said...

hahah..biasa la tu.
masa kapel ayat yg guna sweet2 je.
bila dah dapat mcm2 ayat yg keluar.

aTieYusof Family said...

hahaha.. lawak lah Sis..
moga kita nti tak mcm ni lah kan?..:)

bredmart said...

haha aku juga ingin kawin ah,,,,,,

Amanina Mads said...

hehe..sweetnya dpt hubby mcm nie kan :)

Hatimi Tahirruddin said...

hehehe biasa la tu bila dah lama....kehangatannye pon dah jadi sejuk..... :D

Cik Yaya said...

salam..
amboi..huhu..biasala tu kan
tp hrpnyer Yaya xjadi mcm tu nti...
wat sodey ati den je nti.. >,<

puteri kasih said...

manusia berubah, lagipun bila dah lama kahwin dah makin selesa untuk menjadi diri sendiri kot...hahaha

ANNA MARIANA said...

Acik Riotaro - ^__^

ANNA MARIANA said...

jaakechik - hahhahaha..

ANNA MARIANA said...

Nick Nashram - tau xpe.. :)

ANNA MARIANA said...

aTieYusof Family - hihihi, insyaallah.. sama2 la kita doakan k :)

ANNA MARIANA said...

bredmart - wah, bila mau kawin sob?

ANNA MARIANA said...

Amanina Mads - adakalanya la kot.. :)

ANNA MARIANA said...

Hatimi Tahirruddin - 2 yang x best kan.. :)

ANNA MARIANA said...

Cik Yaya - wsalam.. insyaallah, sama2 kita doakan k..

ANNA MARIANA said...

puteri kasih - hahahhaa, anna pon rasa cmtu..

Post a Comment

annamariana1989@yahoo.com

MY POPULAR POST