RSS
Container Icon

JABATAN PERTAHANAN AWAM PULAU PINANG

Hai semua..
Oklah mana2 yang terjah SINI..
Inilah yang ingin Anna sampaikan
pada semua yang ada di blog Anna ni..
Ingat lagi tak entri Anna mengenai Medikal Checkup Anna?
Oklah, ada yang tak ingat boleh rujuk SINI..
Anna ingin hadiahkan Nukilan ini buat mereka...
Dan seterusnya kalian semua akan
paham kenapa hati Anna sedih sangat
dalam minggu ni..

Disini mulanya aku berkhidmat sebagai
Anggota Sukarelawan Tugas Pejabat
dan jugak
Anggota sukarelawan Simpanan Polis JPAM..
Bermula ketika ini umurku 20 Tahun dan
sekarang sudah pon 24 Tahun..
4 tahun sudah aku memakai ketiga uniform ini..
Dan kini aku bakal menamatkan tugas ku bertarikh 07/10/2013..
1)pakaian ketika didalam pejabat
2)pakaian ketika kursus,operasi dll
3)pakaian sukarelawan simpanan polis
(gambar 1&2 pinjam dari en.google
yang gambo ke 3 adalah gambar Anna)
Memoriku disini akan sentiasa
 terpahat utuh di sanubariku...
Tak mungkin sesekali aku akan lupakan 
apa yang aku dapat ketika disini..
Buat Pegawai2 yang ada,
 Jutaan Terima Kasih aku ucapkan
kerana sudi mengajar serta menahan 
karenah aku selama ini..
Aku teramat2 menghargai segalanya
 yang datang dari Kalian semua..
Tanpa kalian siapalah aku..
maaf hanya ini yang Anna dapat dari fb PNPA
Terima kasih juga kerana 
kalian selalu memberi 
semangat buatku tiap kali aku 
harus menghadapi temuduga..
Kata2 semangat serta dorongan 
Kalian akan aku kenang selalu..
Kalian sentiasa mahu yang
 terbaik buatku dan kini
Aku berjaya..
Hanya ALLAH akan membalas 
segala doa kalian..
Apa yang pasti,
AKU BANGGA KERANA MENJADI SEBAHAGIAN DARI
ANGGOTA JPAM PENANG..

Buat semua Teman2ku disini,
Jutaan Terima Kasih juga aku ucapkan kerana
selalu ada denganku.. 
Kalian semua tak pernah tidak ada denganku..
Terima Kasih kerana selalu mengajarku tikaku salah..
Terima Kasih kerana menegurku tikaku leka..
Terima Kasih kerana selalu ada tikaku bermasalah...
Aku tidak mampu membalas jasamu wahai teman tapi aku
akan selalu mendoakan agar kalian semua
 sentiasa DiRahmati OlehNYA..
Buat Sahabat Karibku, SITI MUNIRAH..
Aku pasti akan selalu berdoa moga diriMu beroleh kejayaan..
Insyaallah, masanya akan tiba jua nanti..
Terima Kasih kerana sudi mengajarku segalanya..
Kenangan bersamaMu akan sentiasa 
ku kenang selagi hayat masih ada..
Moga ikatan ini tidak terputus walaupon kita 
telah berpisah tempat kerja..

 Akhir sekali, buat pekerjaan baruku,
Moga ini menjadi petunjuk dari ILAHI untukku
meneruskan hidupku dan berbakti pada 
keluargaku selagi hayat masih ada...
Aku harus lapor diri pada 07/10/2013 disana untuk 
memulakan tugas selama sebulan dan berkemungkinan
awal bulan 11 aku akan dimasukkan ke dalam PULAPOL..
Moga ALLAH sentiasa limpahkan
rahmatNYA buatku...

Buat family2 tercinta, 
1reau-13g-1
doakanlah aku dan dia (Tunang) tabah 
harungi apa yang akan mendatang nanti...
Inilah yang kami sentiasa hajatkan..
Kini hajat ini telah dimakbulkan..
Alhamdulillah..
Dan moga semuanya berakhir dengan kejayaan...
Insyaallah..

Buat semua sahabat2 di blog Anna,

Jutaan Terima Kasih jugak Anna 
ucapkan atas segala doa
kalian buat Anna bersama Tunang..
Hanya ALLAH yang akan membalas segalanya..
Lepas ni mungkin blog Anna akan kurang aktif
tapi Anna akan pastikan Anna update blog walaupon 
sekali sekala..
Nantikan next entri k..

Akhir sekali,
Tak lupa juga buat sahabat2 ku yang terpilih...
Moga kita kuat untuk hadapi segala 
dugaan dan cabaran kelak..
Sentiasalah kita tabah dalam menghadapi 
apa jua yang mendatang nanti..
Moga kita beroleh kejayaan..
Insyaallah...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

15 comments:

nuyui a.k.a miss YUI said...

wah..hebat ana ni..

Crew Fathi said...

Selamat berkhidmat... Wa kerja di kementerian pertahanan,... Mindaf di kl.. =)

Niesa said...

semoga terus success dalam hidup anna.. :)

Ayie Abas said...

pastinya anna punya banyak kenangan kn...

aTieYusof Family said...

Patut lah sedih kan sis... biasalah tu, tempat jatuh lagi dikenang inikan plak tempat yg memberi byk kenangan indah..moga kehidupan ana selepas ni akan bertambah baik dan segala urusan dipermudahkan..amin :)

wantie said...

Tahniah... dua dua dapat kan. memang rezeki. kata org kalau di awal berkawan asyik ada peningkatan hidup, itu maknanya serasi. Jodoh yang sesuai. syabas!!!. Moga korang bahagia.

tak poe.. nanti senang datang lah melawat kengkawan kat office lama tu.

cindyrina said...

cik polis rupa nyeee...jgn sedih sedih...

Cik Yaya said...

salam..
owh..psl ni ye dier sedih..alolooo..
xmau sedih2 ye..insyaAllah smua akn baik2 nti ye...

^_^

sha (chirp chirp) said...

ooh sebab tu rupanya. mungkin rezeki dekat tmpt baru tu kan. woaah, nak dekat dah tarikh tuu. lepas ni susahla nk update blog kan. all the best !

hana hadi said...

anna diserap masuk ke or mohon?
tahniah tau.. bkn senang nak memenuhi ciri2 menjadi salah seorang ahli PULAPOR

S.K.A said...

Inshaa'Allah =) smoga ukhwah tu berkekalan..andai rindu kawan2, boleh contact je diorang..smoga cpat2 kawen ye..smoga dipermudahknNya

cik azLyzah⊙.☉ said...

Alhamdulillah...wahhhh tahniah anna..Akhirnya impian akan jadik kenyataan..Tahniah..Tahniah..Tahniahhhh

BUNDA a.k.a KN said...

tahniah ..semoga lebih tabah, bersemangat dan berdedikasi dengan kerjaya baru anna...

Eira Aikawa said...

Assalamualaikum...
TQ mariana sudi buat entry ni..
Eira harap persahabatan kita akan kekal sampai ke syurga..
Insyaallah..

E'in said...

sabar ye anna... xmo sedih2... ade hikmah sume nie.. salah satu, gaji makin naik! hihi

Post a Comment

annamariana1989@yahoo.com

MY POPULAR POST