RSS
Container Icon

CARA MENCERIAKAN HARI ISNIN KORANG

Tak kiralah korang ni siapa,apa atau ntah apa2…
Tiba hari isnin ramai rasa malas..
Sebab apa malas? Sebab semalam baekk punya cuti..
Kat sini ada beberapa cara untuk 
menceriakan hari isnin korang…


1 Sebelum pergi kerja korang anggap yang hari isnin hari  gaji..
 Walaupon gaji dah habis tapi buat2 la macam 
hari isnin 2 korang akan dapat gaji..
Secara otomatiknya korang akan ceria...

2)   Semasa dalam perjalanan ke sekolah atau ke
 tempat kerja,korang beranganlah yang best2…
Bearngan kahwin dengan orang kaya ke, 
berangan jadi artis ke… 
Tak kisah la apa angan korang tu tapi pastikan best! 
Sebab bila best korang pasti ceria..

3)   Anggaplah korang akan dinaikkan pangkat pada hari isnin…
Kalau korang boss anggap semua
 pekerja korang akan buat satu surprise party 
untuk korang… 
Kompom korang tak sabar nak pergi kerja…

4)   Adakan satu majlis makan2 bila tibanya hari isnin..

5)   Sebelum pergi kerja buat pelbagai aksi
 depan cermin ataupun buat2 terjatuh 
dalam bilik air, pasti korang gelak 
terkenangkan aksi 2 sampai depan opis…

6)   Pakai baju baru bila menjelang hari isnin…
 Bila dah pakai baju baru, korang mesti tak
 sabar nak tunjuk dengan member opis…

7)   Buat2 ada staf atau pelajar baru tahap
 model iklan nak masuk opis atau kelas korang..

8)   Tengok orang yang xde kerja atau tak mampu belajar…
 Korang yang ada kerjaya atau berpeluang belajar 
mengada-ngada pulak nak bermalas-malasa…
Tak reti bersyukur ke ha?
                                                                              
SUMBER DARI UJANG

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

17 comments:

Miss Zahirah said...

yg no 1 tu x ble buat..
x ble tipu dri sdri knon2 dpt gaji.. hahaha

ANNA MARIANA said...

Miss Zahirah - tahu xpe..hahhahaha

Cik Yaya said...

smua xble...la..cmne ni..huhu
^o^
xpela..ape yg yaya ble wat sntiasa bsyukur dgn apa yg ade..dan selalu ingtkan pada diri yg kerja itu pun satu IBADAH..=)

puteri kasih said...

memang isnin je mood akan kelaut kan...lebih2 lagi setelah cuti hujung minggu yang panjang :)

ANNA MARIANA said...

Cik Yaya - betul 2... bila kerja ngan hati yg ikhlas, gaji pon berkat...

ANNA MARIANA said...

puteri kasih - heheheheh... 2 pon betul gak...

Khafizi Saad said...

Buat2 tak baca sebab harini baru masuk keja...ohhhhhhhhhh

-Crack-

ANNA MARIANA said...

Khafizi Saad - hahhahahahah..

Detective Fiqa said...

alamak.. kite belum bekerja :P hehehe

ANNA MARIANA said...

Detective Fiqa - xpe, nanti akan tempuhi jugak alam bekerja... =)

s h a said...

Wahhh...idea yg sgt menarik.hehe.kalo cuti lame memang sgt x semangat nak keje isnin.

Cik FieZad said...

suker yg no 2 tu.. ;)

Khafizi Saad said...

hari rabu = mengantuk

ANNA MARIANA said...

s h a - betul 2... tambah2 cuti raya cmni...hehehehhe

ANNA MARIANA said...

Cik FieZad - hehehhehe, ada makna 2 kalo suka...hehehhe

ANNA MARIANA said...

Khafizi Saad - betul 2... ni pon anna dok tahan gak ni..hehehhehe

9n0L4 said...

kat pantai timur ni takde monday blues, sunday blues adela. :)

Post a Comment

annamariana1989@yahoo.com

MY POPULAR POST