RSS
Container Icon

TIPS KECANTIKAN

Assalamualaikum semua..
Hari ini anna nak sharekan sedikit sebanyak tips2 menjaga kulit dengan lebih cantik..
Setiap orang pasti mahukan kulit yang cantik dan sihat, untuk mendapatkannya mesti ada sesuatu yang perlu kita lakukan jika kita mahu kulit kita cantik dan sihat, sila ikuti tips-tips di bawah ini agar kulit kita kelihatan lebih sihat dan sempurna.


1) Tidur yang cukup
Kenapa saya perlu tidur yang cukup? sebabnya ialah kerana masa yang terbaik untuk meremajakan kulit apabila badan tiada aktiviti, Apabila anda tidur seluruh badan anda boleh membaiki beberapa kerosakan yang dilakukan pada siang hari. Cuba gunakan krim malam anti-penuaan semulajadi. Ini akan memastikan kulit anda lembap dan akan membantu melicinkan beberapa kedutan.2) Makan makanan yang sihat
Pastikan anda makan makanan yang mempunyai nutrien yang diperlukan oleh kulit dan nasihat saya adalah melakukan diet dengan penekanan kepada makan buah-buahan dan sayur-sayuran dalam ikan yang disertakan satu suplemen multivitamin kerana ia akan meremajakan kulit anda, cuba kekalkan berat badan yang sihat. Mengetahui bilangan pound anda harus mempertimbangkan bergantung kepada ketinggian anda. Ketahuilah Indeks Jisim Badan (BMI) dan tetap dalam berat badan yang normal dengan ketinggian anda.Satu yang anda perlu untuk mengelakkan rokok dan gula-gula kerana ia akan menyebabkan keradangan dan boleh membawa maut untuk kulit anda

3) Sukan
melakukan senaman setiap hari kerana ia akan membantu peredaran dan aliran darah. Ini akan meningkatkan penampilan kulit anda. Senaman 4-5 hari setiap minggu untuk tiga puluh minit benar-benar boleh membuat perbezaan dalam bagaimana anda melihat dan merasa.

4) Menjaga kulit anda daripada dehidrasi
Minum 8 gelas air setiap hari dan gunakan pelembab semulajadi dan krim penghidratan. Air membantu badan anda untuk menghapuskan toksin juga akan membantu menjaga kulit anda muda kembali.

5) Gunakan Antioksidan
Menggunakan Antioksidan adalah cara yang baik untuk melambatkan proses penuaan dengan creams.Anti penuaan ini akan membantu mengurangkan penampilan kedutan, tompok penuaan dan garis-garis halus.

Dengan tips-tips ini anna harap ia dapat pastikan kulit kekawan semua akan kelihatan lebih menawan dan lembut..
Selamat mencuba...

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

8 comments:

dhiashahida said...

akan sedaya upaya mempraktikkan tips ni..thanks..;)

Awana Suzanna said...

wahhh good info. wana akan try praktikkan.

Mieya Atiera said...

Info yang berguna. Thanks for sharing :)

kaishin said...

erm bab tidur tu mmg selalu cukup kdg tu terlebih pun ada..hehe

kosmetik yg paling murah utk penjagaan kulit..air wudhu, free jer :)

ANNA MARIANA said...

dhiashahida - welcome dear.. =)

ANNA MARIANA said...

Awana Suzanna - sharing is caring =)

ANNA MARIANA said...

Mieya Atiera - welcome dear... =)

ANNA MARIANA said...

kaishin - betul...anna setuju.. x yah susah2 pon... =)

Post a Comment

annamariana1989@yahoo.com

MY POPULAR POST