RSS
Container Icon

CARA OFFKAN MOBILE NETWORK

Anna nak tanya sape pernah kehilangan kredit dalam hp?
Yela, topup 50,30,10 @ 5 ringgit tapi 
lepas beberapa jam check terus hilang..
Tinggal 0.00..
Haaaa, Anna pernah jadi.. 
Agak nak mengamuk gak la ngan Maxis..
Anna jumpa ngan diorang tapi diorang kata 
Anna xde langgan apa2 kecuali caller ring tone je..
Ok, dia ada check hp Anna.. 
Anna cuma guna hp murah jer..
Dia ada kata yang Anna terbuka satu line dimana line 2 untuk Internet..
Walaupon Anna x guna tapi duit tetap jalan.. 
ok, meh sini Anna ajarkan cara2 nak tutup..

1 : untuk pengguna hp sony xperia x8..
yang lain Anna tak berapa pasti mcam mana nak buat..
huhuhuh

2 : Masuk Setting
3: cari Wireless & Networks
4 : masuk dan tekan Mobile Networks
5 : kemudian tekan stop di tempat
Data Roaming & Data Traffic
6 : Selesai..


Tapi sekiranya korang nak buka internet, kenalah on semula semuanya...
Harap dapat membantu yer..



  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

36 comments:

Acik Riotaro said...

nice sharing sis..
mber ade gak jd ri tu..
mengamuk die..
huk3

Seneorita Baharin said...

huhu, sye pun pernah terkena mcm awk jgk, tpop rm30 check balance tnggal 55sen je, wuarghh nanges, check2 tgok ada org terbuka yg data roaming utk tenet, sedih2, anak sedara sye la tu yg main nset, ntah apa yg die tekan..haishh..lepas tu terus ltk password utk nset..hee

aTieYusof Family said...

HUbby selalu kena..hari tu tak boleh langsung top up..sbb mesti habis.. dah pegi maxis centre pun sama gak..last2 tukar no..hehe:)

Somoon said...

Nice entry. Kunjungan pagi rabu.

penyuluh perikanan said...

baterynya di lepas cakmana tuh

Kakzakie said...

Kakak tak pernah online guna hp sebab macam tak puas bila skrin comel..

Nick Nashram said...

sebab tu malas nak install app yg guna internet.
x pasan..tgk2 kedit dah habis..haha

sangguru said...

informasi yang sangat bermanfaat, terima kasih sahabat.singgah siang

ANISRAHIM said...

Anis pon ade mslh sama jgk, pakai nokia, xtau la nk buat camne.

Mar Haini Abdul Rahim said...

naseb anna berkongsi, boleh jgk buat kalau berlaku nnt hehe.. membazir kalau topup tb2 hlg sbb slh setup ek :)

nn lylyn said...

pernah tkena mse awal2 dlu..pening kpala duit abis je..

deqjamucuxx said...

hihi . nice info ~

Nurul Faiz said...

baru kena minggu lepas..
RM10 lebih kena tolak. grrr...
memang menyirap betul. huhu. lepas stop internet connection tu baru okey ^ ^

Mieya Atiera said...

Pernah guna dulu. And then, rasa menyusahkan pula guna phone nie. Terus jual and then beli model yang lain.

hana hadi said...

eh ramai blogger buat entry pasal hilang krdt. lagi2 pengguna celcom :)

Hatimi Tahirruddin said...

nasib sy tak guna sematfon...hehe

nurulakmal said...

pernah kena juga. pandai godek telefon tp tak pandai nak betulkan balik..hehe

ANNA MARIANA said...

Acik Riotaro -hihiii.. maunya x ngamuk..kdt hbs..

ANNA MARIANA said...

Seneorita Baharin - hahahhaa, sama la ngan anna.. anna pon letakan psswrd..

ANNA MARIANA said...

aTieYusof Family - jalan yang paling last kena tukar la kan..

ANNA MARIANA said...

Somoon - tq ^__^

ANNA MARIANA said...

penyuluh perikanan - anna cuba selidik lu t anna msj k..

ANNA MARIANA said...

Kakzakie - hihihihi,anna on9 pon buka fb jew..

ANNA MARIANA said...

Nick Nashram - tp kekadang kena jugak.. hihihihi

ANNA MARIANA said...

sangguru - sama2 sahabat ^__^

ANNA MARIANA said...

ANISRAHIM - nokia anna x tahu pula tp cuba cr data roaming..huhuhu

ANNA MARIANA said...

Mar Haini Abdul Rahim - tahnks jugak sudi baca n3 anna.. =)

ANNA MARIANA said...

nn lylyn - mesti sedih sgt kan..

ANNA MARIANA said...

deqjamucuxx - thanks dear... =0

ANNA MARIANA said...

Nurul Faiz - kalo guna xpe la gak.. ni tetiba ja potong.. mau x myirap darah..

ANNA MARIANA said...

Mieya Atiera - 2 la yang payah.. guna 3310 lagi bagus..hihihih

ANNA MARIANA said...

hana hadi - hihihihih... anna pasal maxis..

ANNA MARIANA said...

Hatimi Tahirruddin - ye ke? hihihihih

ANNA MARIANA said...

nurulakmal - hahhahaa, xpe lama2 nanti tahu la 2

Cik Yaya said...

salam..

wahh yaya mmg pnh kene jgk..tp tu sbb yaya gune tenet..fuh..xpsl2 hbis kdit..ngeee..mmg lps tu xde gune lg la..huu

ANNA MARIANA said...

Cik Yaya - wsalam.. betul 2..kena hati2 lepas ni kan..

Post a Comment

annamariana1989@yahoo.com

MY POPULAR POST