RSS
Container Icon

SAKIT TEKAK

Salam Jumaat semua...
Wah cepat sungguh masa berlalu kan..
Yelah, genaplah hari ni selama 2 minggu Anna 
sakit tekak tak ok2 lagi...
Sebetulnya semalam rasa macam ok sikit masa main netball..
Tapi masa tengahari pula Pengarah Anna ada buat makan2..
Biasalah masa 2 memang letih sesangat..
Tetiba pula nampak Air tebu siap ngan ketul ais..
Waaaa....
Sini pon apa lagi...
Zaaaaaapppp....
Minum sampai 2 gelas ooo...
Sampai nak makan nasi pon tak lalu dah...

Lepas habis semua, masa balik umah nampak pulak bapa 
tengah potong buah tembikai..
Kakak Anna ada skali time 2...
Kan dia tengah sakit, jadi makan lebih banyak 
buah adalah lebih bagus..
Tapi, Anna pon tumpang sekali makan..
Kan Anna pon sakit jugak..huahuahuahua
Wah, dah makan macam nasi..Konon2 makan 
tembikai ni tekak akan lagi ok..
Tapi malangnya pagi ni, tekak Anna makin pedih...
Waaaaaa, tak suka... tak suka... tak suka...
Hilang segala nikmat nak makan...
So,pesanan Anna pada semua janganlah ikut perangai 
Anna yang pandai ni ok..
Konon2 cepat sembuh yer... Kan sekarang padan muka Anna..
sob..sob....sob..
Lepas balik kerja Anna kena dapatkan sengkuang cina...
Memang tak boleh tahan dah ni..
Sengkuang cina sangat baik untuk sakit tekak.. 
Buah ni akan menyejukkan tekak kita..
Tapi kena makan selalu la sehari dalam 4-5 biji..
Ikut pada kemampuan tubuh kita...
Buat yang ada penyakit ekoklah dapatkan dulu nasihat org
yang lebih dewasa atau doktor yang merawat..
Oklah, buat kaum Adam selamat menjalankan 
kewajipan Anda yer..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

26 comments:

puteri kasih said...

kesian anna...semoga sakit tekak tu cepat ilang lepas ni :)

hana hadi said...

sakit tekak? makanlah strepsils. hehe

Faridzuan said...

Paling tak suka bila tekak tetiba sakit, perit! Nasib baik ada strepsils seperti yang Hana katakan tu. Blueberry punya perisa lagi sedap kot! :3

Mieya Atiera said...

Mieya kalau air tebu. agak kurang sikit nak minum. Tapi kalau asam boi, terus konker sorang2. hee~

Hatimi Tahirruddin said...

waahhh..air tebu tu kalau time dahaga mmg tak boleh tahan punya lah....

TiranaAduka said...

tapau satu buat ta.!

Ayie Abas said...

salam anna :)

air tebu dan tembikai mmg kesukaan ayie..selalu merasa bila bulan puasa..bulan2 lain x selalu dpt..:)

p/s:keputusan GA dah dipublish..mari lihat sapa yg berjaya :)

tirahzairi said...

sengkuang cina tue elok utk tekak ea?

michelle De hunny said...

michelle pun sakit tekak sekarang ni t___t
benci2. hehe..

hope kita sama2 cepat sembuh ;D

bredmart said...

sakit tekak memang menjengkelkan, semoga cepat sembuh

ANISRAHIM said...

Memang musim dia ni. Alhamdulillah sehari dua ni hujan :D

Sya Chot .. said...

wahh macam sedap jer..huhu

Cik Yaya said...

salam cik anna =)

sedapnyer air tebu..lme yaya xminumm..huuu

ANNA MARIANA said...

puteri kasih - huhuhuhuh, thanks puteri..

ANNA MARIANA said...

hana hadi - eeeeeee, x suka... x sedap... hihihih

ANNA MARIANA said...

Faridzuan - alahai dik, mana ada sedap benda alah 2.. huhuhuhu

ANNA MARIANA said...

Mieya Atiera - anna pula x minat sangat air asam...

ANNA MARIANA said...

Hatimi Tahirruddin - hihihih, tahu xpe...

ANNA MARIANA said...

TiranaAduka - boleh3.. :)

ANNA MARIANA said...

Ayie Abas - wsalam...
betul 2, masa nak buka puasa la saat paling best kan... macam2 akan ada..hihihih

ANNA MARIANA said...

tirahzairi - anna slalu makan bila sakit tekak.. lpas makan anna akan rasa ok..

ANNA MARIANA said...

michelle De hunny - hihihihi, samalah kita..

ANNA MARIANA said...

bredmart - benar sekali ... tq sob.. :)

ANNA MARIANA said...

ANISRAHIM - betul 2... panas sangat2 kan..

ANNA MARIANA said...

Sya Chot .. - hihihi, silalah amik..

ANNA MARIANA said...

Cik Yaya - wsalam.. memang sedap pon.. sebab 2 la anna sakit tekak balik ni..hihih

Post a Comment

annamariana1989@yahoo.com

MY POPULAR POST