RSS
Container Icon

JOM REHAT SEBENTAR

Few rules need to be followed :
1. Post this rules.
2. Write 11 things about yourself
3. Answers the questions the tagger set for you.
4. Create 11 new questions for those you want to tag.
5. Choose 11 bloggers to be tagged and link them to the post.
6. You are not allowed to tag back.

Tentang diriku..
  • Nama Sebenar Mariana Bt Muhamad Tazin.
  • Sudah bekerja selama 6 tahun.
  • Sangat meminati Dato Siti Nurhaliza serta semua lagunya.
  • Status diri No komen.. Hihihi, dah bertunang..
  • Seorang yang sangat mementingkan family.
  • Pengemar 'Teh Ais'.. Alahai, tabiat teruk ni..
  • Seorang yang pendiam,tapi bila dah rapat Anna akan terus jadi peramah..
  • Suka memancing ikan..
  • Sentiasa gigih berusaha jika mahukan sesuatu tanpa bantuan sesiapa..
  • Di usia 24 tahun baru memiliki laptop sendiri..2 Pon hutang.. Waaaaa...
  • Prinsip Anna "Senyumlah tanda bahagia biarpon dihati terpalit kelukaan".. Jiwang pulok..

Jawapan Anna kepada Muna :

1. Adakah awak seorang yang penakut / pemarah?
    -  Penakut pon ya pemarah pon ya.. Hihihihihi
       Sebenarnya Anna jadi penakut kalo ada yang membuatkan Anna takut dan Anna 
       jadi pemarah sebab ada yang bagi Anna marah.. 
       Wahahahhaa, boleh camtu?

2. Bila kita tengok orang buat salah, apa yang awak buat?
    - Terus g tumbuk muka dia.. Ganas tak saya??
      Hahahaha... Takde la, saya akan cuba tegur dengan  
      lemah lembut tapi kalo masih berdegil..
      Lantak ko la.. Huahuahuahua...

3. Adakah blog muna buruk atau lain-lain?
   - Pada Anna blog Muna cute, Simple but nice..
     Takde la serabut sangat Anna nak cari apa2 nanti :)

4. Awak suka makan apa?
    - Anna suka makan apa saja yang bernama 'MAKANAN'..
     Segalanya Anna makan asalkan Halal, Bersih dan Sedap :)

5. Awak merasakan awak lah paling comel dan bergaya, betul atau tidak?
    - Takde la sampai perasan tapi tahap gitu.. 
      Tapi kalo ada orang puji agak kembang hidung la jugak... Hahahhahaa....

6. Dalam banyak2 warna, pilihan utama yang awak pilih warna apa?
    - Hitam! Hihihihi...
      Senang nak mix and match... :)

7. Makanan wajib awak bila makan dekat luar apa ye?
    - Semuanya yang ada depan mata dan rasa berselera nak makan..
      Tapi kalo datang rasa malas nak makan, Anna tak makan langsung :)

8. Kalau dah capai umur 25, apa yang awak nak buat?
    -Alamak, tahun depan dah 25.. 
     So , Anna ada lebih kurang 7 Bulan 12 Hari je lagi nak pikir..
     Rasanya , masih lagi study sambil bekerja..

9. Pernah beli pakaian melalui online tak?
   - Pernah..Pakaian pertama yang 
     Anna beli ialah Korset.. Hahahhahahaha....

10. Baju yang paling awak minati dah dapat belum?
    - Gaun kahwin Dato Siti Nurhaliza..Waaaaa.... Suka sangat...
      Terasa macam cinderalla pula.. Hihihihi..
      Tapi nak dapatkan tak boleh la sebab mahal..
      Rasanya macam nak minta pinjam.. Boleh ke tak ek??

11. Kalau diberi tiket melancong, negara mana awak nak pergi?
    - Nak g Pulau Hawai,Paris, London, Jepun, Australia, UK, dan banyak lagi la..
     Tapi make sure la sape yang nak bagi tiket kat Anna haruslah banyak :)

Soalan Anna kepada Mangsa Tag..

1.Nama penuh dan umur anda? (jangan menipu ek)
2.Kesalahan paling besar yang pernah dilakukan dan kenapa dilakukan?
3.Hobi dimasa lapang?
4.Siapa penyanyi&pelakon kegilaan?
5.Perkara nakal yang selalu di buat hingga sekarang?
6.Tabiat yang sukar dikikis?
7.Kenapa berbloging?
8..Pernah bercinta & putus berapa kali ?
9.Kenangan sewaktu bercinta yang sukar dilupakan?
10.Apa yang akan anda buat jika ternampak hantu?
11.Apa komen anda tentang blog Anna dan segalanya tentang Anna?

Berikut adalan mangsa tag Anna -

Mieza
*sesape yang tidak ditag nak join pon boleh juga :)
jangan lupa hantar link kat komen k.. :)

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

16 comments:

PakcikLie PCL said...

Suka memancing ikan ?.., jarang jumpa gurls minat fishing ni, bydeway pcl n family memang kaki pancing jg.., salam kenal.n thnks sudi follow blog pcl.

:) hepi blogging ok.

Nick Nashram said...

suka jugak kaler hitam..baju t-shirt saya mostly kaler hitam..huhu

puteri kasih said...

menarik..tahun lepas memang banyak kali kena tag something yang sama macam ni :)

Hatimi Tahirruddin said...

oooh peminat setia siti norhaliza rupanya...hehe...

PS: tetiba rasa nama sy mcm kena tag lah...wakakakah :P

BUNDA a.k.a KN said...

selamat bersegmen...good luck

Cik Yaya said...

eh yaya ke tu..hehe
InsyaAllah ade mse t yaya wat ye.. =)

Miss Zahirah said...

ehh.. terselit jgk.. hihihi
insyaAllah ade msa nnt akak buat ye,, ;)

Cik Yaya said...

cik anna xfaham..
nak kene hantr link kat sape?cik anna ke?huuu

ANNA MARIANA said...

PakcikLie PCL - tq untuk PakcikLie PCL sebab sudi follow anna balik.. kalo pancing memang anna pancing sendiri da buh umpan sendiri tapi kalo umpan cacing n umpun2 saya minta org lain bubuhkan sebab anna geli.. hahhahaha

ANNA MARIANA said...

Nick Nashram - yeeeaaayy, kita sama :)

ANNA MARIANA said...

puteri kasih - ^__^

ANNA MARIANA said...

Hatimi Tahirruddin - uishh, memey la peminat ct :)

ANNA MARIANA said...

BUNDA a.k.a KN - tq bunda :)

ANNA MARIANA said...

Cik Yaya - iye yunk :)

ANNA MARIANA said...

Miss Zahirah - ok sis :)

ANNA MARIANA said...

Cik Yaya - xpe, anna baca dah :)

Post a Comment

annamariana1989@yahoo.com

MY POPULAR POST