RSS
Container Icon

PETUA KUMPUL DUIT UNTUK MAJLIS KAHWIN

1. Simpan RM250.00 setiap bulan.
2. Ulang sehingga 36 bulan atau 3 tahun.
(RM250 x 36 bulan = RM9,000)

Jika Tidak Mencukupi:

Kongsi dengan bakal isteri.
Setiap orang simpan RM250.00 setiap bulan.
(RM250.00 x 2 orang x 36 bulan = RM18,000)

Jika Masih Tidak Mencukupi:
Gandakan nilai simpanan anda berdua: 
RM 500.00 setiap bulan x 2 orang
(RM500.00 x 2 orang x 36 bulan = RM36,000)

Cara Bajet:
a) RM10,000 : 
Kenduri belah perempuan (Bajet Ekonomi)
b) RM20,000 : 
Kenduri belah perempuan dan lelaki (Bajet Ekonomi)
c) RM38,000 : 
Kenduri belah perempuan dan lelaki (Bajet Sederhana Tinggi)

#Kalau yang bercinta dah lebih 
5-6 tahun tu cubalah pakai tips ni..

mungkin lepas ni korang boleh tamatkan zaman bujang..

  • Digg
  • Del.icio.us
  • StumbleUpon
  • Reddit
  • RSS

6 comments:

aTieYusof Family said...

bagus petua ni sis..
bolah lah adik2 amalkan ye..moga2 cepat mendirikan masjid...:)

Kesuma Angsana said...

very gd sharing ni, tip yg bagus.. n3 tq untuk u di blog KA yer ..

||aLeaSaRa|| said...

salam sis anna,betul tu.lepas ni takdelah alasan si lelaki tak kawin2 sebab takde bajetlah..itulah inilah.lagi lama couple lagi bertambah dosa kan he3....

Cik Yaya said...

lau yaya 5000 je pon da ckup kot..
wat knduri doa selmt je..ngeeee ^_^

hana hadi said...

hana bulan depan baru nak start kumpul :) 3 4 tahun kawin kot. haha

Hatimi Tahirruddin said...

hehehe tips yg menarik...bila nak kawen ni pasangan kena saling membantu dalam menyimpan...

Post a Comment

annamariana1989@yahoo.com

MY POPULAR POST